1.jpg
2r.jpg

Roof Eaves House

project year

status

location

project team

; 2021
; Schematic
; Taman Selamat, Penang

; edric choo poo liang
  wong Jia Xin
  germin lim
 
   

Private Residences for a Family of 4. 

Roof Eaves House consists of a series of Horizontal Planes cantilever to give shade to the house. These ideas of long cantilever edges express the tropical concern over hot sun and rain. 

The House expresses the horizontally stacking, shifting, and cantilever to form the interesting composition and by crafting out interesting outdoor spaces at each level These allow the owner to have multiple ground apart from the ground floor. It also creat interaction between indoor and outdoor spaces vertically up.

A combination of different material pallets mainly wood and travertine stone give the house a warm colour texture; creating a resort feels house gives the owner a forever vacation experience.     


   

4.jpg
6.jpg
14 dining.jpg
15 courtyard.jpg
19 rooftop a.jpg
a1.jpg
a2.jpg