3 Courtyard House @ Petaling Jaya by O2DA featured

in Archdaily

Most of typical terrace housing in Malaysia always having a deep interior space and narrow due to developer want to maximize the number of units within the plot of land. The challenge is to transform the existing dark and tight interior spaces with many partition walls and low ceilings.  Privacy, security and cost are the prime concerns for the house owner.

The main design idea is to insert in a series of 3 courtyards spaces into the house bringing in light and greenery and blurring the boundary between indoor and outdoor spaces by connecting the indoor space to nature.  

Upon entering the front foyer, you are greeted with the front courtyard opened to sky planted with tree. Once passed the main door the living and dining room are presented as a one big wide space. Open space planning linking between Living, Dining, courtyard and kitchen space allow the continues flow of spatial quality.   The Asian kitchen towards the rear of the house equipped wide sliding door for maximum ventilation. It opens up into the rear courtyard and the owner can cook while enjoying the greenery. Meanwhile the rear courtyard served as an outdoor terrace area for breakfast and afternoon tea where privacy is protected by a perimeter wall.

More articles on ;

https://www.archdaily.com/910089/3-courtyard-house-o2-design-atelier?ad_source=search&ad_medium=search_result_all

 © 2020 by O2 DESIGN ATELIER Sdn. Bhd. (1126802-V)